اسکندر مختاري در ادامه خاطرنشان کرد:همچنين چنانچه شهرداري در مورد تأسيسات سبزه ميدان تصميمي منطقي اتخاذ کند نظمي فضايي و بصري در اين بخش ايجاد خواهد شد.
تصريح کرد: با توجه به اينکه بزرگترين مشکل بازار نبود کانال تأسيساتي مشترک شهري است با ايجاد کانال تأسيساتي مشترک شهري، سيم، لولههاي آب، فاضلاب، کابل گاز و لوله هاي آتش نشاني از اين بخش از بازار عبور ميکنند.
وي با بيان اين که برخي از بخشهاي بازار باعث حذف بخشهاي ديگر بازار شدهاند تصريج کرد: براي نمونه ميتوان به بلورفروشها و فرشفروشها اشاره کرد که باعث حذف کفاشان از راسته بازار کفاشان شدهاند چراکه امروزه در راسته بازار کفاشان با وجود 27 چشمه، تنها يک مغازه کفاشي باقي مانده است.
وي بر حفظ و نگهداري فضاهاي مشابه بازار تهران تأکيد کرد و افزود: در گذشته بازار لحافدوزها يا بازار مسگرها در بازار تهران فعاليت ميکردند که اکنون اثري از آنها به چشم نميخورد.
وي با بيان اين که تيمچه قاجاري کتابفروشان يکي از زيباترين فضاهاي بازار به شمار ميرود بيان داشت: به موازات توسعه شهري کتابفروشان اين بخش از بازار، اندک اندک به بازار بينالحرمين، سپس به خيابان ناصرخسرو و در نهايت به خيابان انقلاب کوچ کردند.
مختاري با بيان اينکه سازه تيمچه کتابچه با سقفي آجري و دهنه آجري، گچي به ابعاد 10 در 20 متر پس از گذشت 150 سال هنوز دوام آورده است تصريح کرد:هماکنون سبک سازي سقف آن انجام شده و در مرحله عايق بندي است.
مدير پايگاه محور فرهنگي تهران بيان داشت: پس از گذشت سالها پيگيري و پافشاري ميراث فرهنگي براي حذف ايستگاه هواشناسي از سبزه ميدان خوشبختانه شهرداري اين ايستگاه را از سبزه ميدان منتقل کرد.
اين کارشناس ارشد مرمت در پايان تأکيد کرد: ورودي اصلي بازار با تشکيل نظامي هدفمند و مشخص از سبزه ميدان آغاز و تا چهارراه مولوي ادامه دارد./119
انتهای پیام/